rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Cukráreň

Hosťovo.sk servíruje: hokejový dezert od Zdeňka Micháleka

Hosťovo.sk servíruje: hokejový dezert od Zdeňka Micháleka

Mozzarella, bazalka, paradajka – ako jednoducho a prirodzene namaľuje kuchár na tanier taliansku trikolóru. Alebo do červena upečená klobása, žltý praclík a čierne pivo. A hneď...
Mlieko nad zlato – táto úžasná potravina oslavuje v máji svoj svetový deň

Mlieko nad zlato – táto úžasná potravina oslavuje v máji svoj svetový deň

Milí mliekoholici, jogurtoholici a zákvasoholici, vy čo nedáte dopustiť na pravé žltučké maslo i vy, čo vás nemožno len tak ľahko odtrhnúť od misy syrov, milujete tvaroh a s...
Hosťovo.sk servíruje: čoko-pomarančový pohár od Dášky Korenkovej

Hosťovo.sk servíruje: čoko-pomarančový pohár od Dášky Korenkovej

Múka, cukor, tuk. Na tejto základnej trojici stojí, leží a beží väčšina dezertov. Dajú sa však pripraviť aj ľahšie a niektorú surovinu vynechať. Hoci aj múku. Veď kedysi sa na...
S bratislavskými rožtekmi v ruke vchádzate aj do pekného príbehu

S bratislavskými rožtekmi v ruke vchádzate aj do pekného príbehu

Ach ten hrozný covid. Zoznam potešení, o ktoré nás obral, by bol hádam aj nekonečný. Medzi nimi by sme si mohli prečítať aj súťaže (a ich zrušenie) O najlepší bratislavský rožtek...
Hosťovo.sk servíruje: čokoládový  koláčik od Roba Krištofa

Hosťovo.sk servíruje: čokoládový koláčik od Roba Krištofa

Zima či leto, sviatok či piatok, ráno či večer, žena či muž, dospelý i dieťa, mäsožravec aj vegetarián, Slovák alebo Argentínec,.. čokoláda príde vždy vhod. Hoci aj v menej...
Hosťovo.sk servíruje: mrkvovo-orechový mafin od Janky Gálikovej

Hosťovo.sk servíruje: mrkvovo-orechový mafin od Janky Gálikovej

Pred štvrťstoročím neznámy pojem, dnes koláčik, ktorý aj v našej krajine s úžasnými koláčovými tradíciami istí každú desiatu, olovrant, pohostenie... Otvorili sme mu dokorán našu...
Viac nám chutí obrátený jablkový koláč alebo jeho príbeh?

Viac nám chutí obrátený jablkový koláč alebo jeho príbeh?

Jedlo s príbehom. Odborníci z marketingu gastronómie či hotelierstva vedia, že omnoho lepšie sa predáva jedlo, potravina, nápoj, služba... ktoré majú svoj príbeh. Vychutnávanie...
Hosťovo.sk servíruje: mrkvové rezy s tvarohovým krémom od Ľuda Vargovčíka

Hosťovo.sk servíruje: mrkvové rezy s tvarohovým krémom od Ľuda Vargovčíka

Manažéri hotelov i reštaurácií, no a samozrejme šéfkuchári už dávno hovoria o tom, že čoraz viac hostí si vyžaduje zvláštnu stravu – bez lepku, laktózy, rôznych alergénov či s...
Hosťovo.sk servíruje: mrkvový koláčik od Milana Kovalčíka

Hosťovo.sk servíruje: mrkvový koláčik od Milana Kovalčíka

Cukor, múka, tuk. Podľa lekárov budú koláče a zákusky vždy hriešne nezdravé. Šikovní šéfkuchári však dokážu prísť s nápadom, aby sa čertovi pristrihli rožky. Teda aby sa v...
Jedlo a nápoj bohov

Jedlo a nápoj bohov

Horká čokoláda – obsahuje viac než 43 % kakaovej sušiny, preto sa považuje za najlepšiu. Vždy ju na záver spracovávajú energeticky náročným konšovaním – miešaním a...

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

Omelety podľa Brehma

Na počiatku ležalo kdesi vajce a pod cieľovou páskou jeho životnej púte rozvoniavajú vajce 2 pxbkulinárske špecialitky. Praženica, škvarenina, jaječnica, stredoslovenský
pankúch, veľkonočná plnina z vajec, údeného mäsa a žemlí... Alebo volské oko „holé“ a volské oko hemendexové, vajíčko namäkko, natvrdo či na hniličku, miešané vajíčka na

 / Čítať viac

Mňam, čašník mi už nesie kokotku...

„Och, aké je to pekné a tajomné..?“ – vravíme si a opatrne dvihneme malú pokrievku. To je kokotky pxbodér! V kokotke sa pekne pospájajú všetky vône i chute...
Tak teraz je už hádam aj hosťovi–začiatočníkovi jasné, že kokotka patrí do gastronómie. Ide o zapekaciu nádobu s pokrievkou – veľkú na prípravu jedla alebo malú, v ktorej sa 

 / Čítať viac

Príbehy tisíc a jednej fľašky sú mládeži prístupné

Nestretnete v nich drakov, trpaslíkov ani vodníkov, ale inak vlastne znejú príbehy slávnych alkohol - fľaše 2 pxbalkoholov ako z rozprávky. V tomto napínavom čítaní nechýbajú zápletky, vyvrcholenie, rozuzlenie; dúšok dobrého alkoholu si labužník vychutná spolu s dúškami histórie i zemepisu.

 / Čítať viac


2013 – 2024 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok