rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Hotel

Veľhory do postele, prosím!

Veľhory do postele, prosím!

Pohodlie, luxus, oddych. A začať treba hneď, keď sa slnko začne kotúľať na oblohu - raňajkami do postele. Niet hotela štyroch hviezdičiek, ktorý by takúto službu neponúkal. V...
V hoteli S(neh)olisko sa tešia z najdlhšej lyžiarskej sezóny na Slovensku

V hoteli S(neh)olisko sa tešia z najdlhšej lyžiarskej sezóny na Slovensku

Priniesť si z výletu bahniatka, zlatý dážď či prvé fialky, interiér vyzdobiť vajíčkami, napiecť medovníky v tvare kuriatok a zajacov, ladiť všetko dožlta, oranžova a zelena a...
Hosťovo.sk servíruje: citrónová

Hosťovo.sk servíruje: citrónová "Pavlovovka" od Martina Kurhajca

Aj tradičné, aj moderné. Aj ľudové, aj noblesné. Aj sýte, aj ľahké... a predovšetkým mimoriadne krásne a chutné. Sladký kút na stole zimných sviatkov musí spĺňať všetky tieto...
Gaštany si v cudzích kuchyniach vyslúžili viac než pyré so šľahačkou

Gaštany si v cudzích kuchyniach vyslúžili viac než pyré so šľahačkou

Prvé stromy s hnedými plodmi vyrástli vraj na Slovensku už pred mnohými storočiami. Napriek tomu sme sa v našej gaštanovej kuchyni prepracovali spravidla len k pyré so šľahačkou,...
Tamara Šatanková, Bard. Kúpele: oplatí sa skúmať cenu pod pomyselnou lupou

Tamara Šatanková, Bard. Kúpele: oplatí sa skúmať cenu pod pomyselnou lupou

Vyštudovala financie, bankovníctvo a investovanie, ale už počas letnej brigády v pozícii servírky na kúpalisku tušila, že jej omnoho viac chutí živšia práca. Bez nudy stereotypu,...
Hotel Solisko**** Štrbské Pleso: leto pre všetky zmysly

Hotel Solisko**** Štrbské Pleso: leto pre všetky zmysly

Leto, slnko, voda. Vysoké Tatry spĺňajú tieto predstavy trochu inak. Vodu zastupujú plesá, predovšetkým to Štrbské, nuž a slnko... občas sa veru stane, že lúče na pár dní zhasnú....
Michal Hečko, Clarion: jedlo musí niesť správu, že si na ňom dal kuchár záležať

Michal Hečko, Clarion: jedlo musí niesť správu, že si na ňom dal kuchár záležať

„Kam ideš na dovolenku? Ja na MALTU..." – zvyklo sa na Slovensku vtipkovať o tom, že človek bude makať okolo stavby či obnove domu. Michal Hečko, šéfkuchár z Clarion Congress...
Chute podľa Sisi a Františka Jozefa sú o jedle, zážitku ale aj spoznávaní

Chute podľa Sisi a Františka Jozefa sú o jedle, zážitku ale aj spoznávaní

Lečo. Jednoduché jedlo, ktoré v rôznych kútoch európskeho kontinentu (a iste aj inde) pozná každý kulinársky začiatočník. Vďaka paprike však patrí medzi vlajkové lode maďarskej...
AC Hotel by Marriott Bratislava****: príjemnejšie než doma

AC Hotel by Marriott Bratislava****: príjemnejšie než doma

Kým iní na brány ubytovacích zariadení vešali tabuľku „pre covid zatvorené", AC Hotel v centre a zároveň srdci Bratislavy žil poslednými dňami kompletnej renovácie. Tu niečo...
Hviezdičky na ubytovacom nebi zhasli, preverujte si povesť hotela

Hviezdičky na ubytovacom nebi zhasli, preverujte si povesť hotela

Dve hviezdičky, tri hviezdičky, päť hviezdičiek... niektorý hotel si pridal aj polhviezdičku, hoci vyhláška nič také nepoznala. Naopak, veľmi striktne vymenovávala, čo všetko sa...
1

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

Mňam, čašník mi už nesie kokotku...

„Och, aké je to pekné a tajomné..?“ – vravíme si a opatrne dvihneme malú pokrievku. To je kokotky pxbodér! V kokotke sa pekne pospájajú všetky vône i chute...
Tak teraz je už hádam aj hosťovi–začiatočníkovi jasné, že kokotka patrí do gastronómie. Ide o zapekaciu nádobu s pokrievkou – veľkú na prípravu jedla alebo malú, v ktorej sa 

 / Čítať viac

Príbehy tisíc a jednej fľašky sú mládeži prístupné

Nestretnete v nich drakov, trpaslíkov ani vodníkov, ale inak vlastne znejú príbehy slávnych alkohol - fľaše 2 pxbalkoholov ako z rozprávky. V tomto napínavom čítaní nechýbajú zápletky, vyvrcholenie, rozuzlenie; dúšok dobrého alkoholu si labužník vychutná spolu s dúškami histórie i zemepisu.

 / Čítať viac

Jedlo z húb postaví do pozoru chuťové poháriky i žalúdočné šťavy

Rastliny, živočíchy i minerály. Rarita zvaná HUBY by sa vraj svojim chemickým zložením a huby - peggy choucair pxb hspôsobom života mohla zaradiť do všetkých troch skupín. A keby ktosi podnikol trpezlivú cestu okolo sveta, napočítal by až dvestotisíc druhov vrátane plesní. Vyšších húb tu na našu

 / Čítať viac


2013 – 2024 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok