rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Hotel

V konferenčnej gastronómii hostia tankujú palivo pre žalúdok, oči, ale najmä mozog

V konferenčnej gastronómii hostia tankujú palivo pre žalúdok, oči, ale najmä mozog

Príjemná miestnosť s kvalitnou technikou, pekné izby pre ubytovaných a chutné občerstvenie. Na tieto tri požiadavky musí dnes vedieť zareagovať každý hotel, ktorý sa uchádza o...
Reštaurácia s ubytovaním Mikov dvor Nitra: zo žabiaka fešný princ

Reštaurácia s ubytovaním Mikov dvor Nitra: zo žabiaka fešný princ

V rozprávke to funguje. Stačí bozk a namiesto slizkého odpudivého žabiaka sa tu zrazu zjaví švárny elegantný princ. Keď si položíme vedľa seba fotografiu starej sýpky a dnešnej...
Jedlo tisícich kvapiek

Jedlo tisícich kvapiek

Vori-vori, soto betawi, kaleh pacheh, sinigang, tacacá... stále nič? Tak prihoďme rawon, tsukemen, pozole alebo bulalô, gumbo, kcharcho, gamjatang... No, možno ešte stále...
Marta Mišíková, Panorama Tr. Teplice: hostia a zamestnanci sú ako soľ a korenie

Marta Mišíková, Panorama Tr. Teplice: hostia a zamestnanci sú ako soľ a korenie

Dať niečo Slovensku, čo tu navždy ostane. Vrátiť sa ku koreňom, detstvu, rodine, príjemným spomienkam. A zároveň ostať v brandži, do ktorej ma osud zavial – takto sa rodil hotel...
Ajurvédska jarná očista hrá podľa vlastných nôt

Ajurvédska jarná očista hrá podľa vlastných nôt

Vianoce, Silvester, Nový rok, Fašiangy, zima, tma, k tomu stereotyp home office-u, raz eufória, potom depresia... ruka nám samovoľne siahala za niečím vyprážaným, pikantným,...
Hotel Clarion v Bratislave: WAU-efekt pre všetky zmysly

Hotel Clarion v Bratislave: WAU-efekt pre všetky zmysly

Zmena je život. Ťažko nájsť, kto to vyslovil prvý, ale od tých čias už múdri ľudia sveta povedali na túto tému tisícky aforizmov, úsloví, výrokov a bonmotov... O to viac to platí...
Hotel Mikado v Nitre:

Hotel Mikado v Nitre: "voda" na stole

Už roky rokúce sa vraví o tom, že Slovensko servíruje „vodu na stole" omnoho zriedkavejšie, než by odporúčali lekári, odborníci od výživy či z kuchyne. Samozrejme, nejde o džbány...
Do gastronomického neba letí Slovensko na husacích krídlach

Do gastronomického neba letí Slovensko na husacích krídlach

Bryndzové halušky, kapustnica, slivkové gule. Mňam. Do gastronomického neba sme však vzlietli na krídlach husí (a ch sesterníc kačíc). O kombinácii s kapustou a lokšou vravia...
Hormóny radosti nehľadajte len v kakau a čili, ale aj v hotelovej saune

Hormóny radosti nehľadajte len v kakau a čili, ale aj v hotelovej saune

Už to v saunovaní vyzerá ako v dobre zásobenom obchode. Hosť siahne do pomyselného regálu, plného saunových zážitkov a... ostane bezradný. Vybrať si dokáže len ten, kto je v...
Veľhory do postele, prosím!

Veľhory do postele, prosím!

Pohodlie, luxus, oddych. A začať treba hneď, keď sa slnko začne kotúľať na oblohu - raňajkami do postele. Niet hotela štyroch hviezdičiek, ktorý by takúto službu neponúkal. V...
1

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Miláčik národa sa volá TRESKA

Tradičná jemne sladkokyslá chuť košickej tresky v majonéze aj jej nezameniteľná šťavnatosť už tauris treska 6niekoľko generácii teší chuťové poháriky Slovákov. Biele chudé mäso z tresky a jeho masívna svalovina dodávajú klenotu našej gastronómie už na prvý pohľad zamatová farbu a strapatý výzor. A tak presne chutila a vyzerala treska v majonéze aj pred sedemdesiatimi rokmi. Teda úplne presne - pred 71 rokmi. Uzrela svetlo sveta v tom istom roku ako známa ikona slovenského herectva... Ktorá? Čítajte...

10. 10. 2025 / Čítať viac

Jedlo tisícich kvapiek

Vori-vori, soto betawi, kaleh pacheh, sinigang, tacacá... stále nič? Tak prihoďme rawon, alexander bk vývar 2tsukemen, pozole alebo bulalô, gumbo, kcharcho, gamjatang... No, možno ešte stále netušíte, o čom je reč. Tak poďme do slovenských končín.

 / Čítať viac

Dobu dubajskú odštartoval TikTok

Pistáciové čokolády, pistáciové tyčinky a zmrzlina, pistáciové croissanty a šišky, perník či pistácie koláčikdokonca klobásky... skrátka, nastala doba pistáciová. Alebo dubajská. Exotická krajina, ktorú navštívil len zlomok Slovákov, sa tak vplížila do našich stredoeuróskych domovov. Napriek tomu, že z týchto orieškov sa tu vyrábala zmrzlina už začiatkom 80-tych rokov, takže nejde

6. 5. 2025 / Čítať viac

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

V kuchyniach skúsených kuchárov nikdy nechýbajú aspoň dve odrody jablka

Nevieme, kde a ako sa zrodilo, ale zrazu tu bolo. Stredozemná región vraj už pred dvoma jablká - hpl htisíckami rokov poznal jablone v kultúrnejšej podobe a Rimania už hodovali z tridsiatich sort. Pri vykopávkach sa však našli štiepky jabĺk ešte z doby kamennej.

 / Čítať viac


2013 – 2025 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok