rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Bar

Aprílová spŕška

Aprílová spŕška

Sto barmanov, sto názorov, postupov, chutí, filozofií…aj pokiaľ ide o recepty známych  a slávnych drinkov s dlhou históriou. Medzinárodná barmanská asociácia sa, napríklad,...
Omrvinky zo stola

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, tisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na...
27 hviezd európskeho neba vám naleje drinky od A(kvavitu) po Z(ubrowku)

27 hviezd európskeho neba vám naleje drinky od A(kvavitu) po Z(ubrowku)

V starej dobrej Európe sa vypije najviac alkoholu na svete; každý „priemerný" dospelák si tu ročne naleje do hrdla takmer 15 litrov alkoholu. Nuž teda vôbec nie je jedno, ako...
Festival Mirror Hospitality Expo naservíruje tisíc chutí jedla a pitia

Festival Mirror Hospitality Expo naservíruje tisíc chutí jedla a pitia

Keď v 13. storočí usádzali v hostinci U labute prvých hostí, netušili, že o šesť storočí neskôr tam vyrastie trojposchodový hotel U zeleného stromu. Ani to, že vedľa pribudne...
Vajce na pitie

Vajce na pitie

Advocaat - za popularitu vaječných drinkov môžeme ďakovať Holanďanom, čo pred niekoľkými storočiami žili v juhoamerickej Holandskej Guaiane. Často tam popíjali nápoj z ovocia,...
Keď ide marec, poberaj sa, starec (na pivo Märzen)!

Keď ide marec, poberaj sa, starec (na pivo Märzen)!

Pivárski fajšmekri sa už tešia na marec ako rybár či poľovník na začiatok loveckej sezóny. Pritom vlastne môžu piť „marciak" alebo teda marcové pivo aj neskôr, vlastne počas...
Všade sa bránia zime po svojom, Slovensko aj hriatym

Všade sa bránia zime po svojom, Slovensko aj hriatym

Studené Anglicko sa zohreje čajom o piatej, Nemci popíjajú eierpunsch a Rakúšania jäggertea. Vo Švédsku si doprajú glögg a v talianskych Alpách grog z grappy. V každej krajine sa...
A po snehovačke (pred rokom jubilujúce) Bombardino...

A po snehovačke (pred rokom jubilujúce) Bombardino...

Varené vínko, grog, teplý čaj, horúca čokoláda, rôzne alko i nealko nápoje... to všetko si môžu dopriať fanúšikovia lyžovačky, sánkovačky, bežkovania alebo prechádzok okolo...
Prosecco – nápoj do voza, koča i behu :-)

Prosecco – nápoj do voza, koča i behu :-)

Ani sa tým neskôr narodeným veriť nechce, že aj za „socíku" sme tu mali nápady, ktoré sa dnes považujú za niečo nové, trendové., skrátka IN... Napríklad, beh čašníkov s táckou v...
Nalejte mi lieku...

Nalejte mi lieku...

Všetky veci sú jedom a nič nebýva bez jedu. Závisí len na množstve, či sa vec jedom stane. Paracelsus Alkohol sa viaže k človeku už od úsvitu dejín. Využívali ho všetky...
1

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Polievka pre madam Célestine

Poznáte palacinkovú polievku? Nie... A čo takto celestínsku alebo aspoň celestínske rezance? rezance celestínske pxbAha, to už sme bližšie. Určite vám ich núkali v niektorej lepšej reštaurácii, možno ste ich jedli na nejakej oslave, svadbe, servírovanej recepcii...
Aj celestínske rezance dokazujú, ako veľmi záleží na kulinárskom marketingu, na imidži,

1. 3. 2024 / Čítať viac

Vajce na pitie

Advocaat - za popularitu vaječných drinkov môžeme ďakovať Holanďanom, čo pred vaječný likér 4 psbniekoľkými storočiami žili v juhoamerickej Holandskej Guaiane. Často tam popíjali nápoj z ovocia, ktoré domorodci nazývali ahuacatl a pripravovali ho z hruškovca - avokáda. Po návrate do vlasti si chceli drink namiešať aj doma, lenže v Európe exotický strom nerástol. Nuž ho skúšali metódou pokus-omyl vyrobiť z iných surovín... A zrazu sa im pod rukami

 / Čítať viac

Jarný syrek – zásnuby vajec a mlieka

Veľkonočná hrudka, veľkonočný syrek, žolti sirek... Nuž nech tomu Slováci na východe krajiny m_poloha vn syrekhovoria akokoľvek, výsledkom čarovania v kuchyni je nadýchaný bochník, ktorý sa podľa zvykov môže servírovať už na Bielu sobotu, no a potom hocikedy. Podobnú dobrotu však pripravujú aj za našou východnou hranicou.

 / Čítať viac

Mňam, čašník mi už nesie kokotku...

„Och, aké je to pekné a tajomné..?“ – vravíme si a opatrne dvihneme malú pokrievku. To je kokotky pxbodér! V kokotke sa pekne pospájajú všetky vône i chute...
Tak teraz je už hádam aj hosťovi–začiatočníkovi jasné, že kokotka patrí do gastronómie. Ide o zapekaciu nádobu s pokrievkou – veľkú na prípravu jedla alebo malú, v ktorej sa 

 / Čítať viac

Pri duriane čakajte chuť mandlí a pach žumpy

Pravidlá diplomatických kruhov zakazujú na pracovných stretnutiach či recepciách podávať durian 2 pxbjedlá s cesnakom. A to je teda slabučký odvar proti tomu, ako by diplomatov zaskočili delikatesy s durianom. Tento veľký plod slezovitých stromov juhovýchodnej Ázie

 / Čítať viac


2013 – 2024 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok