rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Naj kuchári Slovenska

Hosťovo.sk servíruje: malinové slimáčiky  od Ivana Klčovského

Hosťovo.sk servíruje: malinové slimáčiky od Ivana Klčovského

Jednoduché, chutné, lacné a už na pohľad lákavé. Kvôli takému dezertu sme do virtuálnej kuchyne Hosťoo.sk pozvali jedného z najlepších slovenských kuchárov (a s raritne normálnym...
Hosťovo.sk servíruje: pikantné krídelká na burskej pene od Jara Cabúka

Hosťovo.sk servíruje: pikantné krídelká na burskej pene od Jara Cabúka

Vermút, borovička, hriatô, koktaily... to všetko tu už bolo. Na Silvestra, na Nový rok, na Troch kráľov, na Valentína či Fašiangový karneval... Ako však slávnostne „nalievať" tak...
František Janata: uznávam jedlo, ktoré zrozumiteľne osloví tráviacu sústavu

František Janata: uznávam jedlo, ktoré zrozumiteľne osloví tráviacu sústavu

Nestor slovensého kuchárskeho remesla. Nie je to však ani jedno z mien, ktoré počuť z televíznej obrazovky a ktoré na vás niekoľkohlasne kričí z regálov kníhkupectiev alebo...
Jozef Masarovič,  U.F.O Bratislava: aj v kuchyni máme čas dozrievania a čas žatvy

Jozef Masarovič, U.F.O Bratislava: aj v kuchyni máme čas dozrievania a čas žatvy

Doma si rád pochutí na paprikovom laloku, v reštauračnej kuchyni však nikdy neopúšťa filozofiu fine dining. Každé jedlo tam premyslí do posledného detailu. Okrem pridanej hodnoty...
Michal Hečko, Clarion: jedlo musí niesť správu, že si na ňom dal kuchár záležať

Michal Hečko, Clarion: jedlo musí niesť správu, že si na ňom dal kuchár záležať

„Kam ideš na dovolenku? Ja na MALTU..." – zvyklo sa na Slovensku vtipkovať o tom, že človek bude makať okolo stavby či obnove domu. Michal Hečko, šéfkuchár z Clarion Congress...
Vladimír Morochovič: v kuchyni si najviac cením zdravý sedliacky rozum

Vladimír Morochovič: v kuchyni si najviac cením zdravý sedliacky rozum

Nie je nestorom slovenskej gastronómie, nezviditeľňuje sa v televíznych kulinárskych seriáloch, a predsa ho poznajú takmer všetci kuchári na Slovensku. Pracoval totiž ako...
Jozef Klubník: slovenské jedlá patria do „vysokej kuchyne“

Jozef Klubník: slovenské jedlá patria do „vysokej kuchyne“

Poznajú ho mnohí športovci. Nie preto, že by skákal, lyžoval, zápasil alebo zdolával spenené vody na kajaku. Počas športových olympiád sa pohyboval v zákulisí – ako šéfkuchár...

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Hosťovo.sk servíruje: morský vlk na víne od Tibora a Dávida Daridovcov

Leto praje vode. Zábavkám na vlnách, chladnej tekutine v pohári, ale aj surovinám z riek, jazier t_darida ostriež na vínei morí. Teda aj mäsku s plutvami. Je ľahké, zdravé a dá sa pripraviť na sto spôsobov. Aká bola voda, taká bude aj rybka – vždy s inými chuťovými odtienkami. A tak sme pozvali do našej virtuálnej kuchyne Hosťovo.sk jednu z najchutnejších rýb slanej vody. 

 / Čítať viac

Dobu dubajskú odštartoval TikTok

Pistáciové čokolády, pistáciové tyčinky a zmrzlina, pistáciové croissanty a šišky, perník či pistácie koláčikdokonca klobásky... skrátka, nastala doba pistáciová. Alebo dubajská. Exotická krajina, ktorú navštívil len zlomok Slovákov, sa tak vplížila do našich stredoeuróskych domovov. Napriek tomu, že z týchto orieškov sa tu vyrábala zmrzlina už začiatkom 80-tych rokov, takže nejde

6. 5. 2025 / Čítať viac

Pinsa: mladá sestra pizze

Najmä v gastronómii panuje klišé, že dobré veci musia mať dlhú históriu.  pinsa 2 pxbHľadajú sa staré korene potravín a jedál; však už starí Gréci... však už Praslovania... však už Konfucius, cisár Nero, dávni Kelti... Inak to nie je ani s rímskou pinsou. Väčšina sveta o nej nepočula, a tu zrazu vraj pochádza zo starého Ríma... 

19. 10. 2024 / Čítať viac

Mochi - dezert so šikmými očami

Vyslovte na ulici alebo v bežnom obchode slovko „moči“ a určite sa niekoľko ľudí zatvári veľmi mochi 2 pxbpohoršene. Ale možno sa medzi nimi nájde aj znalec, čo sa len usmeje pod pomyselné fúzy. Vie totiž, že ste nenadávali, ani sa nepýtali na cestu k toalete, ale vravíte o japonskej národnej dobrote. Pomaly ale isto sa vkráda aj do tunajšej ponuky cukroviniek…

 / Čítať viac

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

Mňam, čašník mi už nesie kokotku...

„Och, aké je to pekné a tajomné..?“ – vravíme si a opatrne dvihneme malú pokrievku. To je kokotky pxbodér! V kokotke sa pekne pospájajú všetky vône i chute...
Tak teraz je už hádam aj hosťovi–začiatočníkovi jasné, že kokotka patrí do gastronómie. Ide o zapekaciu nádobu s pokrievkou – veľkú na prípravu jedla alebo malú, v ktorej sa 

 / Čítať viac

Lúka na tanieri (i v pohári)

Vďaka čerstvým rastlinkám dokážeme vždy pripraviť inú variantu toho istého jedla. Byliny bylinky 2 pxbdodajú každému chodu šmrnc, arómu, nevšedný príťažlivý vzhľad a ako bonus pôsobia aj na zdravie hosťa; uľahčujú totiž trávenie a eliminujú škodlivé účinky niektorých technologických postupov. Veď mnohé by vo forme likérov pôsobili ako zázračný digestív. 

 / Čítať viac

Víno farby mandarínok

Možno sa ešte pamätáte na časy, keď vás aj vo vinárni „kelner“ oslovil: „Tak aké si budú dámy-víno oranžové 2páni priať, biele alebo červené..? Máme oboje.“

Dnes už pred hosťa položí vínnu kartu, v ktorej sa veru občas uchádza o priazeň aj vyše stovka vín. Steny reštaurácie zakrýva expozícia atraktívnych fliaš, v sudoch sa skrýva mok, čo by obstál aj v s

 / Čítať viac


2013 – 2025 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok