rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Koktail

POHODA s čapovanou treskou...

... po roku opäť v Mňambasáde Ryba Košice

Obľúbená pochúťka Slovákov - treskoslovenská treska od RYBA Košice, uvedie festivalových nadšencov do pohody (aj do Pohody) už po desiaty raz. Návštevníci 27. ročníka trenčianskeho treska pohoda 1festivalu Pohoda si ju od 11. do 13. júla opäť vychutnajú správne vychladenú a načapovanú vo voňavom čerstvom pečive.

Treskne si každý štvrtý Pohodár
Košická treska chutí účastníkom festivalu Pohoda už od roku 2013, kedy RYBA Košice ako prvá prišla s unikátnymtreska pohoda kresba konceptom čapovania tresky do čerstvého voňavého pečiva. To, že je čapovaná  treskoslovenská treska neodmysliteľnou súčasťou festivalu, potvrdzujú každoročne dlhé rady trpezlivých treskožrútov. „Voňavá čerstvo napečená bageta od miestneho pekára a tradičná lahodná chuť treskoslovenskej tresky podľa našich štatistík priláka každého štvrtého návštevníka festivalu. Vždy vypredáme všetky zásoby. Sme radi, že ľuďom chutí a my satreska pohoda 2 môžeme na festival s radosťou vracať,“ teší sa marketingová riaditeľka spoločnosti Iveta Štefánová.

Čapovaná treska – verná chuti včera dneska!
Za tradičnou jemne sladkokyslou chuťou košickej tresky v majonéze aj jej nezameniteľnou šťavnatosťou, na ktorú návštevníci festivalu nedajú dopustiť, je pôvodná retroreceptúra. Jej tauris treska 4základ tvorí správny pomer bieleho mäsa z tresky a lahodnej majonézy.

Pán-Boško ju vymyslel pred 70 rokmi
Biele chudé mäso z tresky a jeho masívna svalovina dodávajú klenotu našej studenej lahôdkovej gastronómie už na prvý pohľad zamatovú farbu a strapatý výzor. A tak presne chutila a vyzerala treska v majonéze aj pred 70 rokmi, keď medzi labužníkov prišiel s jej receptúrou Július Boško. Nápad súvisel s nedostatkom mäsa a s cenovou nedostupnosťou rýbtreska pohoda 3 v povojnovom Slovensku. Zmiešaním tresky s majonézou sa zrodilo riešenie, ako zabezpečiť ľuďom blahodarné benefity z morskej ryby a zároveň ich zasýtiť.

Novinky od Veľkého Treska
Pre štipľavomilných bude v ponuke aj pikantná treska, pre nemajonézových aj rybací šalát so sušenými paradajkami, marinované očká s olivou či utopence. A tak ako každý rok, ani teraz nebude chýbať nová limitka od Veľkého Treska – maskota Treskoslovenska. Na treskožrútov čakajú nové limitované dizajny originálnych treskotričiek, klobúčikov, odznakov a rybích tetovačiek na tvár.

shp

 

návštevy: 17333 



späť

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

Jedlo tisícich kvapiek

Vori-vori, soto betawi, kaleh pacheh, sinigang, tacacá... stále nič? Tak prihoďme rawon, alexander bk vývar 2tsukemen, pozole alebo bulalô, gumbo, kcharcho, gamjatang... No, možno ešte stále netušíte, o čom je reč. Tak poďme do slovenských končín.

 / Čítať viac

Jeden pomaranč sa zaľúbil raz...

 ... do Darinky mandarínky... a viete, čo sa z toho zrodilo? Nuž predsa bábätko tangor... citrusy vian pxbKrížením citrusov sa rozrástla táto kyslo-sladko-trplá rodina takmer na dve stovky druhov. Nuž a keby sme mali k zime priradiť vôňu, určite to vyhrajú citrusy, najmä tie oranžové.
O tejto farbe sa v psychologických kruhoch traduje, že pôsobí ako balzam na obličky, slezinu

 / Čítať viac

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

Chanuka vonia plackami a šiškami

Vo štvrtok 7. decembra postavili Židia do okna deväťramenný svietnik chanukiju, do stredu chanuka svietnik 3 h pxbvložili horiacu sviečku-šámes a jej pomocou zapálili prvú v poradí. Začal sa totiž možno najkrajší židovský sviatok – osemdňová Chanuka, aj keď patrí medzi mladšie sviatky a štátne voľno v Izraeli platí len pre prvý a posledný deň.

 / Čítať viac

Hosťovo.sk servíruje: kapor v lieskovcoch od Ivana Štefulu

Vianoce bez ryby? Nemožné! – vraví si každý tradíciami odchovaný našinec. Aj tí, čo nemú tvár i_štefula kaporz vôd príliš nemusia, to pri slávnostnom stole nejako pretrpia. Veď jedna podkovička nikoho nezabije (pravda, ak dá človek pozor na kosti ☺). Nuž a aj trend sezónnosti a lokálnosti velí radšej sladkovodné než morské či oceánske. Aby Štedrý večer voňal tradíciou a zároveň priniesol aj niečo 

 / Čítať viac


2013 – 2025 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok