rbk 23-009 bb update 70_vyrocie 1920x1080pix

Koktail

POHODA s čapovanou treskou...

... po roku opäť v Mňambasáde Ryba Košice

Obľúbená pochúťka Slovákov - treskoslovenská treska od RYBA Košice, uvedie festivalových nadšencov do pohody (aj do Pohody) už po desiaty raz. Návštevníci 27. ročníka trenčianskeho treska pohoda 1festivalu Pohoda si ju od 11. do 13. júla opäť vychutnajú správne vychladenú a načapovanú vo voňavom čerstvom pečive.

Treskne si každý štvrtý Pohodár
Košická treska chutí účastníkom festivalu Pohoda už od roku 2013, kedy RYBA Košice ako prvá prišla s unikátnymtreska pohoda kresba konceptom čapovania tresky do čerstvého voňavého pečiva. To, že je čapovaná  treskoslovenská treska neodmysliteľnou súčasťou festivalu, potvrdzujú každoročne dlhé rady trpezlivých treskožrútov. „Voňavá čerstvo napečená bageta od miestneho pekára a tradičná lahodná chuť treskoslovenskej tresky podľa našich štatistík priláka každého štvrtého návštevníka festivalu. Vždy vypredáme všetky zásoby. Sme radi, že ľuďom chutí a my satreska pohoda 2 môžeme na festival s radosťou vracať,“ teší sa marketingová riaditeľka spoločnosti Iveta Štefánová.

Čapovaná treska – verná chuti včera dneska!
Za tradičnou jemne sladkokyslou chuťou košickej tresky v majonéze aj jej nezameniteľnou šťavnatosťou, na ktorú návštevníci festivalu nedajú dopustiť, je pôvodná retroreceptúra. Jej tauris treska 4základ tvorí správny pomer bieleho mäsa z tresky a lahodnej majonézy.

Pán-Boško ju vymyslel pred 70 rokmi
Biele chudé mäso z tresky a jeho masívna svalovina dodávajú klenotu našej studenej lahôdkovej gastronómie už na prvý pohľad zamatovú farbu a strapatý výzor. A tak presne chutila a vyzerala treska v majonéze aj pred 70 rokmi, keď medzi labužníkov prišiel s jej receptúrou Július Boško. Nápad súvisel s nedostatkom mäsa a s cenovou nedostupnosťou rýbtreska pohoda 3 v povojnovom Slovensku. Zmiešaním tresky s majonézou sa zrodilo riešenie, ako zabezpečiť ľuďom blahodarné benefity z morskej ryby a zároveň ich zasýtiť.

Novinky od Veľkého Treska
Pre štipľavomilných bude v ponuke aj pikantná treska, pre nemajonézových aj rybací šalát so sušenými paradajkami, marinované očká s olivou či utopence. A tak ako každý rok, ani teraz nebude chýbať nová limitka od Veľkého Treska – maskota Treskoslovenska. Na treskožrútov čakajú nové limitované dizajny originálnych treskotričiek, klobúčikov, odznakov a rybích tetovačiek na tvár.

shp

 

návštevy: 17333 



späť

Editoriál

Milí hostia hotelov a reštaurácii,

sonamilí labužníci, vyznávači saunovania, fanúšikovia wellness, turisti, obchodní cestujúci ... Všetci tí, čo hľadáte zážitky pre seba, svoje deťúrence, trochu pokoja alebo naopak rekreačnú aktivitu. Milí pracovníci firiem, čo sa potrebujete občas stretnúť s klientmi a zahraničnými partnermi, vzdelávať sa na školeniach či konferenciách, spoznať svojich kolegov pri teambuildingu...

No skrátka, milí všetci! Veď každý z nás potrebuje jesť a každého raz za čas postihne nutnosť využiť strechu nad hlavou niektorého dočasného domova. Hotela, penziónu, motela, horskej chaty, ubytovne, apartmánového domu, rezidenčného bývania, rezortu, botela.... a popritom mnohých reštaurácií, bistier, pivární, pubov, pizzerií, sushi barov, cukrární, streetfoodových truckov, kaviarní, bufetov, fastfoodov, vinární.

Ktoré stoja za to? Kde najprv hľadia na spokojnosť hosťa a až potom na výsostne osobné záujmy? Kde napredujú, zlepšujú sa, neustále niečo vymýšľajú, skúšajú... aby sa čo najviac trafili do chutí a záujmov svojho zákazníka? A čo vám to vlastne núkajú, keď vravia rečou profesionálov...?

Mnohí z vás toho už precestovali, prejedli a prepili neúrekom. Iní ešte len začínajú, rodí sa nové generácia bábätiek, ale aj nová generácia hostí. Nováčikovia vo svete hotelových a reštauračných služieb potrebujú odpovede na tisíce otázok.

Tým pokročilejším ich stačí omnoho menej. Jedni aj druhí by sa však mali nestále inšpirovať, rozširovať s obzory, učiť sa a spoznávať. Pretože čert nikdy nespí ☺ a kladie hosťovi pod nohy nové a nové formy služieb, pojmy, trendy. Musíme s manažérmi hotelov a reštaurácií držať krok.

Vaša 


Soňa Hudecová-Podhorná

 

FIJET Slovakia: dobré slová o Slovensku

Ak vás zaujme článok o cestovnom ruchu Slovenska, lokálnych zaujímavostiach, úrovni hotelov fijet ska koncepte zaujímavej reštaurácie alebo naopak o zlyhaní ich služieb... o ľuďoch v cestovnom ruchu či jeho filozofii v zahraničí... nuž možno pôjde o reportáž či analýzu z pera členov Fijet Slovakia. Ide o občianske (profesionálne) združenie, ktoré patrí do svetovej federácie – v tomto roku oslavujúcej 70 rokov - autorov, píšucich o cestovnom ruchu.

5. 12. 2024 / Čítať viac

Pinsa: mladá sestra pizze

Najmä v gastronómii panuje klišé, že dobré veci musia mať dlhú históriu.  pinsa 2 pxbHľadajú sa staré korene potravín a jedál; však už starí Gréci... však už Praslovania... však už Konfucius, cisár Nero, dávni Kelti... Inak to nie je ani s rímskou pinsou. Väčšina sveta o nej nepočula, a tu zrazu vraj pochádza zo starého Ríma... 

19. 10. 2024 / Čítať viac

Omrvinky zo stola

Čo a komu? Kto a pre koho? Kde a kedy? A predovšetkým ako a z čoho? Desiatky, stovky, omvinky 2 pxbtisícky… omrviniek robia gastronómiu takou pestrou, chutnou a zaujímavou. Aj keby sme na svete boli navždy, stále máme čo ochutnávať, kombinovať, spoznávať, pripravovať a objavovať…

 / Čítať viac

Mňam, čašník mi už nesie kokotku...

„Och, aké je to pekné a tajomné..?“ – vravíme si a opatrne dvihneme malú pokrievku. To je kokotky pxbodér! V kokotke sa pekne pospájajú všetky vône i chute...
Tak teraz je už hádam aj hosťovi–začiatočníkovi jasné, že kokotka patrí do gastronómie. Ide o zapekaciu nádobu s pokrievkou – veľkú na prípravu jedla alebo malú, v ktorej sa 

 / Čítať viac

Víno farby mandarínok

Možno sa ešte pamätáte na časy, keď vás aj vo vinárni „kelner“ oslovil: „Tak aké si budú dámy-víno oranžové 2páni priať, biele alebo červené..? Máme oboje.“

Dnes už pred hosťa položí vínnu kartu, v ktorej sa veru občas uchádza o priazeň aj vyše stovka vín. Steny reštaurácie zakrýva expozícia atraktívnych fliaš, v sudoch sa skrýva mok, čo by obstál aj v s

 / Čítať viac


2013 – 2025 © Hostovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok